Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Erik Grönwall prata om cancern och nya livet som sångare i Skid Row. Foto: SVT/Frida Lindhe

Erik Grönwall om Skid Row, cancern, Sweden Rock och sommarpratet

Uppdaterad
Publicerad

Sångaren Erik Grönwall vet allt om livets tvära kast.

Efter en tuff cancerbehandling fick han direkt drömjobbet hos sina ungdomsidoler i Skid Row.

I P1 Sommar är det just den märkliga resan han ska berätta om.

Erik Grönwall, 35, slog igenom i talangprogrammet ”Idol” 2009, där under en audition imponerade stort med Skid Rows superhit ”18 and life”.

Drygt tio år senare turnérar han jorden runt med just Skid Row.

Sweden Rock Festival 2023

– Jag upptäckte bandet under min gymnasietid och när jag fick frågan om jag ville bli en del av Skid Row hade jag just gått igenom en behandling för leukemi. Men jag insåg att det här var någonting jag verkligen ville göra, så jag kollade med mina läkare som gav klartecken.

Under den pågående turnén – där dagens spelning på Sweden Rock blir sångarens första i Sverige tillsammans med bandet – fick nyligen flera konserter ställas av Grönwalls influensaliknande symptom.

– Med tanke på min sjukdomshistorik så förstår jag att det oroade många. Men jag har ett nytt immunförsvar och har fått börja bygga upp kroppen från grunden igen. Nu mår jag bra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival 2023

Mer i ämnet