Mathias Roos, vd på Kreativum, berättar att intresset är stort för den nya dinosaurieutställning som har premiär den 1 maj. Foto: Towe Olsson/SVT

Här checkar dinosaurierna in på Kreativum

Uppdaterad
Publicerad

I morse anlände 15 dinosaurier i verklig storlek till Kreativum i Karlshamn. Den åtta ton tunga lasten från Norge blir starten på Kreativums tyngsta och största utställning någonsin.

Förpackade i fyra lastbilar från Norge ankom i morse 15 dinosaurier i latex till Kreativum. Dinosaurierna är i verklig storlek och störst är t-rexen som väger tre ton. En och en lyftes de in på området med hjälp av en lyftkran.

– T-rexen skulle lyftas ut på en ö mitt i Mieån och även om vi har gallrat träd är det inte helt lätt att kontrollera en sju meter lång t-rex i luften. Jag var väldigt nervös, säger vd Mathias Roos.

Dinosaurierna är producerade i Mexiko och har ställts ut i flera länder, senast i Norge. Den 1 maj öppnar utställningen på Kreativum och där står dinosaurierna kvar till och med den 9 januari nästa år.

I videoklippet kan du se när t-rex och de andra dinosaurierna lyfts på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.