Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nu har 1800-talsvillan anlänt till Sölvesborg Visa alla (2)
Visa alla (2)

Nu har direktörsvillan anlänt till Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Sent i går anlände pråmen med ”Sundsvalls vackraste hus” till Nogersunds hamn.

Nu ska huset köras till Hällevik och kommunen varnar för begränsad framkomlighet på vägarna.

Sölvesborgsbon Jette Hillevig har köpt en 300 kvadratmeter stor grosshandlarvilla från 1800-talet. Huset har stått i Sundsvall under många år och när Sundsvalls kommun skulle sälja huset slog Jette Hillevig till.

Problemet är dock att huset stod i Västernorrland, medan hon inte ville lämna Listerlandet. Jette Hillevigs lösning? Flytta huset från Sundsvall till tomten i Hällevik.

– Vi kan flyga till månen så då är det klart att man kan flytta ett hus. Jag grät nästan när huset kom i går kväll. Det känns fantastiskt att det äntligen är här, säger hon.

Jette Hillevig har köpt den 300 kvadratmeter stora villan (det vita huset på bilden) i Sundsvall. Nu är huset på väg med pråm till Nogersunds hamn. Foto: Privat

Varnar för störningar i trafiken

Huset, som en gång utsetts till Sundsvalls vackraste, har transporteras på pråm och anlände till Nogersund sent på måndagskvällen. På tisdagsförmiddagen lastas det av pråmen.

Så småningom ska huset flyttas till Jette Hillevigs tomt i Hällevik med lastbil. Därför går Sölvesborgs kommun nu ut och varnar för att trafiken kommer att påverkas på närliggande vägar som Stibyvägen och Nogersundsvägen.

Det är ännu inte bestämt när huset ska flyttas vidare med lastbil, men det sker troligen under denna vecka.

Protester kring flytten

Flytten av grosshandlarvillan, som går under namnet Villa Solbacken, har tidigare blivit mycket uppmärksammad då det ska byggas en logistikpark i Sundsvall där villan stod.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer