Foto: SVT

Evaldsson (M) tar time out – efter granskning

Uppdaterad
Publicerad

Åsa Evaldsson (M) tar time out som ordförande i utbildningsnämnden i Ronneby, det rapporterar P4 Blekinge. Enligt radiokanalen är anledningen att hon tagit ut ersättning för arbetsuppgifter som redan ingår i hennes arbetsuppdrag.

– Hon mår dåligt av det här, säger Roger Fredriksson till SVT Nyheter Blekinge.

Enligt P4 Blekinge har Åsa Evaldsson (M) under flera år tagit ut extra ersättning för arbetsuppgifter som enligt radiokanalens granskning redan ingår i ordförandens arbetsuppdrag, som att ha möten med andra politiker och förvaltningschefer.

Enligt granskningen har Evaldsson vissa månader mer än fördubblat sin ersättning, från 23 000 kronor i månaden till 50 000 kronor.

”Mår dåligt”

Det är nu kommunalrådet Roger Fredriksson (M) som meddelar att Åsa Evaldsson tar time out till kommunens interna granskning är klar.

– Hon mår dåligt av det här och vidhåller att hon har fyllt i blanketterna så som hon har blivit visad att hon ska göra, säger Roger Fredriksson till SVT Nyheter Blekinge.

Evaldsson time out gäller bara ordförandeuppdraget i utbildningsnämnden men inte de andra posterna hon sitter på som ledamot i tandvårdsnämnden och ersättare i regionfullmäktige.

– Det stämmer. Vi har bara pratat om ordförandeposten, säger Roger Fredriksson.

SVT har sökt Åsa Evaldsson för en komentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.