Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Sannerstedt, docent i statsvetenskap vid Lunds universitet, om S-striden i Olofström. Foto: Johan Dernelius och Tove Hansson/SVT

Experten sågar partiets konflikthantering i Olofström

Publicerad

Ett bråk som pågått i tre och halvt år. Och som fortsätter.

Socialdemokraternas hantering av konflikten i Olofström får stark kritik av statsvetaren Anders Sannerstedt.

Två falanger i partiet har nu öppet kritiserat varandra under flera år.

‍– Socialdemokraterna har inte lyckats med konflikthanteringen i Olofström. Normalt sett borde det varit löst, men här håller det i sig, säger Anders Sannerstedt, som är docent i statsvetenskap vid Lunds universitet.

Han säger att den fortsatta S-striden i Olofström också är en sak för partidistriktet att hantera. Men Socialdemokraternas distriktsordförande i Blekinge, Heléne Björklund, vill inte medverka i en intervju i SVT om den fortsatta konflikten i Olofström.

”Jag har förstått att några känner sig besvikna för att de inte fått de uppdrag som de önskat. Det är normalt och händer överallt hela tiden. I övrigt har jag för tillfället inget mer att tillföra”, skriver Heléne Björklund i ett sms till SVT Nyheter Blekinge.

Se klippet för att statsvetaren Anders Sannerstedt om konflkten i Olofström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet