Färjan mellan Karlskrona och Gdynia slutar med passagerare. Foto: SVT

Polenfärjan från Karlskrona slutar med passagerare

Uppdaterad
Publicerad

Färjorna mellan Karlskrona och Gdynia kommer inte längre att ha några passagerare ombord. Rederiet Stena Line kommer enbart ha trafiken öppen för frakt och chaufförer.

Krisdrabbade rederiet Stena Line har infört olika restriktioner för sina linjer. Nu meddelar bolaget att prioriteringen kommer att ligga på att transportera frakt.

”Stena Line fokuserar för tillfället på att säkra den fortsatta fraktverksamheten som är viktig för såväl bolaget som för Sverige. Varuflödena till och från Sverige går huvudsakligen via sjöfarten (90 procent) där färjorna runt vår kust har en särställning”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

För linjen mellan Karlskrona och Gdynia innebär det att de tre fartygen Stena Vision, Stena Spirit och Stena Baltica går varje dag mellan Sverige och Polen med passagerare fram till den 24 mars. Därefter transporterar färjorna endast frakt och chaufförer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer