Trafikverkets nya tidtabell för Aspöfärjan är färdig och det blir färre avgångar från nyår. Foto: Karlskrona kommun

Färre avgångar för Aspöfärjan efter nyår

Publicerad

Trafikverkets nya tidtabell för Aspöfärjan är klar – och det blir färre avgångar efter nyår.

Vid nyår tas det nya provisoriska färjeläget för Aspöfärjan i bruk i Karlskrona. Nu är Trafikverkets nya tidtabell färdig och det blir färre avgångar.

Tio färre om dagen

Under vardagar kommer det att försvinna tio avgångar och på helger fyra. Anledningen är att det tar längre tid att lasta och lossa vid det provisoriska färjeläget.

Hur länge renoveringen av det permanenta färjeläget är oklart. Enligt kommunen kommer det på grund av en juridisk process att dröja upp emot 18 månader innan man ens kan påbörja renoveringsarbetet.

– Så snart vi fick kännedom om Trafikverkets nya tidtabell så började vi undersöka olika alternativ för att möta den här situationen. Det arbetet görs tillsammans med Trafikverket, Aspö intresseförening och andra berörda aktörer, säger Håkan Petersson, kommundirektör på Karlskrona kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.