Felicia Jonasson och Marcus Olsson är ridande poliser, ett drömyrke om du frågar dem. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Färre evenemang för polisryttarna – passar på att visa upp sig

Publicerad

Det har varit ett år med färre fotbollsmatcher och evenemang än vad de ridande poliserna normalt har inbokat. De har då använt tiden till en kampanj istället.

– Vi hoppas att vi kan inspirera någon till att söka, det är ett drömyrke, säger polisryttaren Felicia Jonasson, som i dag besökte Karlskrona.

I samband med att det mobila poliskontoret befinner sig runt om i Blekinge har Polisrytteriet i Syd följt med ut i samhället. När coronaviruset satt stopp för den typ av evenemang som de ridande poliserna annars syns på – så som fotbollsmatcher, konserter och karnevaler – har det varit ett ovanligt lugnt år för polisryttarna.

Förutom engagemang i polisens insats Rimfrost i Malmö har de även patrullerat i centrum. Men nu har de tagit tiden till att finnas tillgängliga för frågor och låta medborgare komma fram och klappa på hästarna Acke och Zäta.

– Vi vill få fler att få upp ögonen för yrket. Hästarna är ett sätt att bidra och sen är bussen här också, säger Marcus Olsson, som är en av polisryttarna på plats.

Hon återvänder till Karlskrona – och har uppfyllt sin dröm

Felicia Jonasson har vuxit upp i Karlskrona och tycker det känns extra roligt att få komma tillbaka – och då på hästryggen iklädd sin uniform. Att bli ridande polis är en dröm hon har haft ända sen hon var liten och är stolt över att i dag kunna säga att hon uppfyllde sin dröm.

– Det är rätt yrke för mig. Jag trivs väldigt bra med att vara polis. Nu ska vi rida runt lite i Karlskrona och försöka inspirera folk helt enkelt, säger hon.

Polishästarna Acke och Zäta har visat upp sig på flera ställen i Blekinge under veckan, för att locka flera nyfikna till polisyrket. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.