Lena Åkesson Bohman är fastighetsägare till ett av de husen där ungdomarna sprungit på taken. Foto: Privat

Fastighetsägaren: ”Det är en livsfarlig lek”

Uppdaterad
Publicerad

Fastighetsägaren till ett av husen där ungdomarna har sprungit uppe på taken är förfärad över händelsen.

– Det är över 20 meter högt och detta är en livsfarlig lek, säger Lena Åkesson Bohman, fastighetsägare i Karlskrona.

Lena Åkesson Bohman äger en av de fastigheter där ungdomarna har varit uppe på taken och dansat och lekt. Händelsen nådde henne under gårkvällen och hon kontaktade då även Heimstaden som äger det andra huset.

– Vi är så upprörda och har pratat med varandra om detta. Detta är inget häftigt utan en lek som är helt befängd, säger Lena Åkesson Bohman.

Säkerheten ses över

Hon tror att ungdomarna har kommit upp på taken genom en vindslucka och nu ses säkerheten över vid fastigheten och hyresgästerna ska informeras.

– De har förmodligen gått på gåspångarna som finns till för sotarna men den är bara några decimeter bred och ett snedsteg hade kunnat gå illa, säger Lena Åkesson Bohman.

Har det hänt fler liknande händelser på senaste tiden?

– Nej, som tur är har det inte det men det är ändå mitt ansvar som fastighetsägare att se till att de inte kan komma upp, säger Lena Åkesson Bohman.

”Prata med era barn”

Även Heimstaden ser allvarligt på händelsen.

– Vi uppmanar föräldrar att prata med sina barn och ungdomar om att detta har hänt och att de inte ska göra så för det är otroligt farligt, säger Ulf Åberg, fastighetschef Heimstaden region Syd. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.