När SVT Nyheter Blekinge nu fyller fem år är inget sig likt. Redaktionschef Mattias Christiansson berättar om de första åren. Foto: Ellinor Rostedt/SVT

Fem år med SVT Nyheter Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Redaktionen växte.
Och ganska snart också publiken.
Här ger redaktionschef Mattias Christiansson sin syn på SVT Nyheter Blekinges fem första år.

Namnet SVT Nyheter Blekinge, den större redaktionen och upplägget som det ser ut idag, fyller fem år just i dag. Den var den 12 april 2015 som gamla Blekingenytt lämnade över stafettpinnen, döptes om och började leverera mer blekingska nyheter – både i tv och online. 

– Det är en konstig tid att fylla år och titta tillbaka i. Inget är sig likt, och då behöver vi inte jämföra med för fem år sen. Det räcker nästan med fem veckor. Corona och covid-19 sätter sin prägel på i princip allt. En viktig tid att leverera nyheter i, både när det gäller ren fakta, och när det gäller vardagen och känslorna kring den, säger Mattias Christiansson.

Klart är att SVT:s satsning i Blekinge med tiden gett en större publik.

– Det märker vi, och det förtroendet tackar vi för. Samma sak gäller när vi lyfter blicken och tittar tillbaka på vad som hänt sen april 2015, för fem år sen. Vi når fler i dag med våra nyheter, vilket vi är både glada och stolta över. Så fortsätt ta del av det vi gör, i appen och på tv. Och fortsätt höra av er, med tips eller tankar om vår journalistik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer