Den fjärde dagen i rättegången gällande grovt mutbrott hölls i sal 4 vid Malmö tingsrätt på onsdagen. Foto: Linda Fridh/SVT

Fem års fängelse för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning

Publicerad

En man i 30-årsåldern i Karlshamn döms till fem år fängelse efter att i omgångar ha misshandlat en kvinna. Mannen döms dessutom för att ha våldtagit henne vid ett tillfälle.

Paret har, enligt närstående, under åren haft ett stormigt förhållande, med flera uppbrott och med återkommande inslag av våld.

Nu döms mannen för grov kvinnofridskränkning för att vid åtta tillfällen ha misshandlat kvinnan. Enligt tingsrätten har det i flera fall handlat om mycket allvarliga fall av misshandel.

Historien rullades upp efter ett bråk på senhösten i fjol då kvinnan lämnades blödande utomhus efter bråk och till sist fick hjälp av en förbipasserande.

Fem års fängelse

Mannen döms också för att vid ett tillfälle ha våldtagit kvinnan, och döms till fem års fängelse samt att betala närmare 200 000 kronor i skadestånd till henne.

Även kvinnan döms för ett fall av misshandel. Hon får villkorlig dom efter att hon bitit mannen i samband med ett bråk på en restaurang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.