Casper Andersson och Olle Nelsson är två av de uttagna till rikslägret som fostrats i FC Rödeby. Foto: SVT

Fem unga fotbollstalanger uttagna till riksläger – alla fostrade i FC Rödeby

Publicerad

FC Rödeby är ett talangtätt fotbollslag. När Svenska fotbollförbundet samlar framtidslöften från hela landet är fem av de uttagna spelarna fostrade i samma lag.

– Det känns bra. Det är stort, säger Casper Andersson som är en av de uttagna till Svenska fotbollförbundets riksläger. 

Rikslägret är 2020 års startskott för att säkerställa uppstarten av landslagsverksamheten på F- och P15-nivå under hösten sedan utvecklingslägret i Halmstad ställdes in till följd av coronapandemin. Av de 128 uttagna pojkarna, har fem av dem fostrats i FC Rödeby.

– Det är ett bevis på att vi har tränat bra i många år. Det är ganska stort för en sådan här liten förening, säger William Åkesson som får chans att åka på rikslägret.

”Nästa Zlatan skulle kunna finnas här”

Många i laget har spelat tillsammans i flera år även om några gått över till andra lag. Att laget åkt land och rike runt för att spela match är något som tränaren Daniel Oscarsson tror har gett resultat.

– Nästa Zlatan skulle absolut kunna finnas här, säger Daniel Oscarsson.

Rikslägret för pojkar födda 2005 kommer att genomföras på Bosön mellan den 27 och 31 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.