Filmskaparen på Pixar, Angus MacLane, vill göra sin första icke animerade långfilm i Blekinge. Foto: TT Bild

Filmskapare från Pixar vill göra film i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska regissören Angus MacLane, med ett förflutet som skapare av flera storfilmer på Pixar, har planer på att spela in sin första icke animerade långfilm – på plats i Blekinge.

Den 4 oktober anordnas filmkonferensen Carl Film Forum i Karlskrona. Dit är Pixar-regissören och animatören Angus MacLane inbjuden att medverka. Han ligger bland annat bakom filmer som Hitta Doris och Toystory-spinoffen Lightyear.

”Visa upp inspelningsplatser”

Projektledaren Henrik JP ÅKesson Ruben har sett till att bädda för att möjligheten ska finnas för filmproduktioner att söka sig till länet. Genom att ha sina tentakler ute har han nu kunnat locka Maclane hit från San Fransiso.

– Jag är oerhört stolt över att kunna bjuda in Angus Maclane till Carl Film Forum för att dela sin historia, men även att under ett par dagar kunna visa upp potentiella inspelningsplatser, säger Henrik JP Åkesson Ruben.

Maclane kommer att berätta mer om sina filmplaner i Blekinge på konferensen i oktober.

Carl Film Forum är en plattform där filmbranschen och politiken möts och där Region Blekinges och Karlskrona kommuns satsning för att utveckla film som näring i regionen tar sitt uttryck.

Forumet är en del av projektet Filmnod Blekinge och sker i samverkan med Film i Skåne och Filmregion Sydost.

Mellan 2021-2024 pågår projektet Filmnod Blekinge. Projektet är ett samarbete mellan Karlskrona kommun och Region Blekinge och planen är att på olika sätt stärka filmnäringen i Blekinge.

källa: Karlskrona kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.