”Vi tror på den här lösningen”, säger Peter Adaktusson, ordförande i FK Karlskrona. Foto: SVT

FKK överger elitsatsning på damfotboll

Uppdaterad
Publicerad

FK Karlskrona överger tanken på damfotboll på elitnivå. I stället ska föreningen inleda ett samarbete med division 2-föreningen Karlskrona FF.

Beslutet togs av styrelsen strax före jul men blev offentligt vid en presskonferens i dag. Och trots att föreningen – sett till antalet aktiva – är en av sydöstra Sveriges största, frångår nu alltså FKK den tidigare ambitionen att satsa på damfotboll på elitnivå.

– Vi har fört en dialog med ledare, spelare och föräldrar och landat i det här beslutet. Vi tror på den här lösningen och visar det sig att vi har fel så får vi tänka om, säger Peter Adaktusson, ordförande i FK Karlskrona.

Den nya inriktningen innebär att FK Karlskrona gör gemensam sak med Karlskrona FF – och bildar två nya damlag som börjar med spel i division 4.

– Ett lag ska vara igång 2017 och ett 2018. Karlskrona FF är en befintlig förening med elitsatsning där våra tjejer får den bästa möjligheten att fortsätta att utvecklas. Det betyder också att det kommer att finnas plats för fler tjejer som vill spela fotboll på en lägre nivå än elit, säger Peter Adaktusson.

Vad de nybildade lagen ska heta har han i dag inget svar på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.