Flera busskurer i Lyckebyområdet i Karlskrona har vandaliserats under helgen. Foto: Privat

Flera busskurer vandaliserade i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Flera busskurer har krossats på flera hållplatser i Lyckebyområdet i Karlskrona under helgen.

Under måndagsmorgonen har SVT Nyheter Blekinge fått in flera bilder på vandaliserade busskurer i Lyckebyområdet i Karlskrona.

Det gäller busskurer på bland annat Konstnärsvägen, Afvelsgärdevägen, Stationsvägen och Augerumsvägen.

Polisen har inte koll på exakt hur många busskurer som vandaliserats och har heller ingen misstänkt för skadegörelsen.

Blekingetrafiken: ”Det är jättetråkigt”

Det blir nu en dyr affär för Blekingetrafiken, när de under veckan ska åtgärda skadorna på de busskurer som slagits sönder.

– Glasrutan kostar ungefär runt tusenlappen, sen blir det kostnader för arbetet runt omkring också med att städa upp. Det är jättetråkigt, det kvittar hur kurerna ser ut så förstörs dem, säger Pär Welander, trafikplaneringschef på Blekingetrafiken.

Han hoppas att polisen ska kunna utreda ärendet och koppla skadegörelsen till misstänkta. Han misstänker att ungdomar är uttråkade under coronapandemin, då grannlänen har sett liknande beteenden på busshållplatser i Kalmar och Kronoberg.

– Det har ökat, det är mer i år än normalt. Det hade varit bättre vi hade haft de pengarna till att köra mer trafik, säger Welander.

Flera busskurer i Karlskrona har vandaliserats under helgen. Foto: Privat

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.