Minst sju personer har de senaste tre veckorna drabbats av spetsade drinkar i Karlskrona. Foto: TT

Flera fall av spetsade drinkar på krogen – nu varnar polisen

Uppdaterad
Publicerad

Vid minst sju tillfällen de senaste veckorna ska personer ha fått sina drinkar spetsade på krogar i Karlskrona. En misshandelsanmälan har upprättats, och nu uppmanar polisen krogbesökare till försiktighet.

– De här personerna har fått symptom som inte överensstämmer med mängden alkohol de har druckit. Det handlar om kraftigt illamående och medvetslöshet, säger Alexander Vujovic, kommunpolis i Karlskrona.

Händelserna ska ha inträffat under de senaste tre veckorna, menar polisen. Nu går de ut och varnar krogbesökarna, och uppmanar dem att hålla sina drinkar under uppsikt hela tiden.

– Vi tycker detta är väldigt allvarligt, och det är därför vi går ut och uppmanar folk att vara extra observanta. Att man inte lämnar sin drink eller en öppen flaska utan observation, säger Alexander Vujovic.

En anmälan om misshandel har upprättats hittills, men det kan bli fler enligt polisen. De har inte heller någon misstänkt för brotten i nuläget.

Tidigare i höst varnade BTH:s ledning för att minst två fall av spetsade drinkar förekommit under studentfester.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.