Bild från övervakningskameran på bensinmacken minuten innan rånet sker. Foto: Polisen

Bandidoskopplat MC-gäng åtalas för motorcykelrån

Publicerad

Fyra medlemmar ur en motorcykeklubb med tidigare kopplingar till den kriminella MC-organisationen Bandidos åtalas för rån.

Offret misshandlades och blev av med sin motorcykel – men allt fångades på övervakningsfilm.

Det var i maj som fyra av de lokala MC-klubbmedlemmarna bestämde träff med en man på en bensinstation i Rödeby.

Enligt åtalet var syftet att råna honom på hans motorcykel.

De fyra männen tillhörde vid tidpunkten en underklubb till Bandidos, men efter uppmärksamheten kring rånet lades mc-klubben ner, något SVT Nyheter Blekinge rapporterat om tidigare.

Tog motorcykeln

De fyra männen hotade bland annat att sprida uppgifter om att offret haft barnpornografi på en gammal telefon som de hade tillgång till – om han inte lämnade över sin motorcykel.

När han inte följde uppmaningen över motorcykeln gav en av de åtalade, en 34-årig man, offret ett knytnävsslag i tinningen. Därefter tog den åtalade motorcykeln och körde iväg.

Samtliga nekar

Under hela sammandrabbningen hade de fyra männen på sig sina västar för att, som åklagaren menar, ”manifestera sitt våldskapital”.

34-åringen åtalas också för olovlig körning då han ska ha kört målsägandes motoryckel efter rånet, något han inte hade rätt till.

Samtliga åtalade nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.