Foto: SVT

Hon förlorade fem tänder hos skandalkliniken

Uppdaterad
Publicerad

Nawal Alshekh Mohamad i Ronneby kontaktade kliniken i Sävsjö för att få hjälp med ett tandimplantat. Då drog tandläkaren ut fem tänder – helt i onödan.

Nawal Alshekh Mohamads besök på kliniken förvandlades till en skräckbehandling.

– Jag ville ha ett tandimplantat, men de sa då att de behövde ta bort fem tänder först. Men när vi kom tillbaka efteråt sa de att det inte går att sätta in ett implantat och att det var fel att ta bort tänderna.

Behandlingen har fått allvarliga konsekvenser i vardagen.

– Nu har jag jätteont och kan inte äta. Varje morgon när jag vaknar hoppas jag att det varit en mardröm och att tänderna är tillbaka, och jag har tappat jättemycket i vikt, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

”Pizzabagare är bättre”

Det var i måndags som beskedet kom att tandläkarmottagningen 24 Karat i Sävsjö fick stänga omedelbart. Detta efter att Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gjort en oanmäld tillsyn där stora brister hittats. IVO såg en fara för patienters liv.

Vd:n Mohanad Asalya för 24 Karat vill inte kännas vid något ansvar för det patienterna beskriver och det IVO hävdar.

Han skyller istället på tandläkarna han anställt som Socialstyrelsen utfärdat tandläkarlegitimationer för.

– Det var två eller tre tandläkare som inte kunde någonting. Till och med pizzabagare skulle gjort bättre jobb än vad dom gjorde och jag gav dem sparken. Jag begriper inte hur de kunde få sina legitimationer, säger Mohanad Asalya.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.