En person fick hjälpas ut från balkongen. Foto: Erik Alfredsson

Brand i lägenhet – boende tog sig ut på balkong

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt under onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en kraftig lägenhetsbrand på Bryggaregatan i centrala Karlskrona. Styrkor från både Karlskrona och Ronneby tog sig till platsen för att bekämpa elden.

Det började under morgonen brinna i en vindslägenhet i centrala Karlskrona.

– Det har varit en kraftig lägenhetsbrand, med omfattande rök- och eldskador. Det befann sig en person i lägenheten som hade tagit sig ut på balkongen, som vi fick hjälpa ut, säger Claes Nicklasson, räddningschef i beredskap.

– Larmet kom vid 5:30-tiden efter att flera personer ringt in om rökutveckling i huset, säger Malin Pettersson på SOS Alarm.

Två stationer från räddningstjänsten, Karlskrona och Ronneby, tog sig till platsen för att släcka elden. Även tre ambulanser skickades till platsen.

– Det är ingen som har skadats i branden, men en person kontrollerades på plats av ambulanspersonal, säger Claes Nicklasson.

Foto: Erik Alfredsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.