Karlshamn vill inte vara med och betala för flyglinje till Frankfurt. Först vill kommunen förhandla med de övriga kommunerna om ett speciellt samarbete. Foto: SVT

Flyglinje till Frankfurt fortsatt oklart – Karlshamn vill förhandla

Uppdaterad
Publicerad

Klartecken för en direkt flyglinje till Frankfurt från Ronneby dröjer ytterligare. Karlshamn är ännu tveksamt inställda – och vill nu förhandla med de andra kommunerna.

Vad som krävs för att Karlshamns kommun ska vara med och betala sin del på 750 000 kronor för den planerade Frankfurtlinjen, är att Blekinges kommuner hjälps åt att bedriva olika verksamheter som gynnar hela regionen.

– Till exempel betalar Karlshamn själv för Kreativum som har betydelse för hela länet. Det finns flera aktörer som gynnar hela regionen men som finansieras av enskilda kommuner, säger kommunalråd Per-Ola Mattsson (S).

”Svårt att veta”

Han ger exempel på aktörer som Netport, Blekinge Tekniska Högskola och Blue Science Park. Det är nu upp till honom att föra dialog med de övriga kommunerna för att se om det finns gemensamma intressen för ett sådant samarbete. 

– Det är där det ligger just nu och det är svårt att veta hur det blir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.