Anders Karmehed från Karlskrona var påväg med flyg till Stockholm från Kallinge. Foto: TT / Privat

Flygresenären: ”Man blev skakad och orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Första beskedet till passagerarplanet innan start var att de skulle tvingas gå av planet.

– Det var väldigt obehagligt att höra orden olycka och flygplan i samma mening när man själv sitter på ett, säger passageraren Anders Karmehed.

Flygresenärerna på passagerarplanet till Stockholm 9:25 på tisdagen fick veta att det skett en flygolycka nära flygplatsen när de satt ombord på sitt plan.

Anders Karmehed från Karlskrona var en av resenärerna på planet som fick se en svart rökpelare resa sig från horisonten en bit från flygplatsen.

Jas-plan störtade utanför Ronneby

– Det var väldigt obehagligt att höra orden ”olycka” och ”flygplan” när man redan sitter på ett. Jag blev väldigt orolig, säger Anders Karmehed.

Valde annan startbana

Planet hade ännu inte hunnit lyfta och första beskedet var att planet skulle gå tillbaka till terminalen och att passagerarna skulle tvingas kliva av.

– Men sedan fick vi sätta oss ned igen och de sa att vi kunde ta en annan bana. Hade vi tagit den vi stod vid från början hade vi fått köra rakt igenom röken, det hade ju inte varit bra. Ett annat plan fick åka bort och starta från den militära sidan, berättar Anders Karmehed.

Han känner nu lättnad över att allt gått bra.

– Det var ju skönt att piloten är oskadd. Själv är man lite skakad efter det som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jas-plan störtade utanför Ronneby

Mer i ämnet