Foto: SVT/TT

Flygtappet – risk att flygbolag lämnar Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Första sju månaderna i år minskade resandet till och från Ronneby Airport med elva procent jämfört med samma period i fjol.

Det minskade antalet resenärer sedan förra året oroar kommunalrådet Roger Fredriksson (M). I höst väntar ett möte med kommunen och andra aktörer tillsammans med Swedavia.

Oron för att minskat resande ska leda till att något av bolagen drar sig ur och lämnar Ronneby är stort.

– Vi kommer att ha ett möte i november där vi ska få en uppdaterad lägesbild, och höra hur flygbolagen och Swedavia ser på läget. Men också en konsekvensbeskrivning kring de olika aktörerna som använder flyget idag i sin verksamhet, säger Roger Fredriksson.

Roger Fredriksson vill slå vakt om flyget och även fortsättningsvis se både SAS och BRA på flygplatsen.

– Det är viktigt att vi värnar om flyget här, annars skulle konsekvenserna bli katastrofala för länet. Det skulle begränsa företagens möjligheter men också leda till att biljettpriserna skjuter i höjden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.