För många frisörer hindrar arbetslös

Publicerad

En Blekingebo som varit arbetslös i tio år ville som en sista utväg för att få jobb öppna en egen frisörsalong. Men Arbetsförmedlingen nekar honom starta-eget-bidrag. Anledningen: Det redan finns så många salonger i kommunen.

Alternativet för mannen är att starta eget utan bidrag, men för att klara av det ekonomiskt kan det bli så att han måste flytta, skriver P4 Blekinge.

– Jag funderar på att flytta hem till en kompis. Eller så får jag flytta till en annan kommun som kanske kan hjälpa mig, säger han till radion.

Nada Mladenovic, arbetsförmedlingschef i Karlskrona och Ronneby, menar att bidragen inte får göra så att konkurrensförutsättningarna snedvrids.

– Om det nu finns många frisörer i en kommun så ska alla ha samma chans att driva verksamheten, säger hon till P4 Blekinge.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.