Efter onsdagens dödsolycka är föraren misstänkt för drograttfylla. Foto: TT

Misstanke efter dödskraschen: föraren var drogpåverkad

Uppdaterad
Publicerad

Nu pågår en brottsutredning efter onsdagens dödskrasch mellan en personbil och en lastbil i Mjällby. Föraren i personbilen är misstänkt för drograttfylla och vållande till annans död.

Det var strax efter klockan elva på onsdagen som en personbil och en lastbil krockade på länsväg 123 i Mjällby. Föraren och passageraren i personbilen fick föras med ambulans till sjukhus. Passageraren, en man i 40-årsåldern, avled av sina skador.

Misstänkt för brott

Som Sydöstran var först med att rapportera saknar föraren körkort och är nu misstänkt för flera brott. Mannen i 20-årsåldern är misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika, vårdslöshet i trafik, olovlig körning och vållande till annans död.

– Vi har tagit bilen i beslag och gör en teknisk undersökning. Vi gör även en kriminalteknisk undersökning på olycksplatsen. Vi gör utredningen tillsammans med Trafikverket om hur olyckan kan ha uppstått, säger Mikael Persson, som är polisens inre befäl i Kristianstad, till SVT Nyheter Blekinge.

”Fel körbana”

Föraren är efter olyckan för svårt skadad för att kunna förhöras av polisen. Utredningen kommer att fortsätta med vittnesförhör och analyser av provtagning från bilen och olycksplatsen.

-  Med hjälp av vittnesuppgifter har vi en bild av hur olyckan har gått till. Personbilen har körts i för hög hastighet och på fel körbana, säger Mikael Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.