Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Håkan Henmyr, kassör i Kyrkhults S-förening, och Morgan Bengtsson, kommunalråd. Foto: SVT och TT

Kritik efter S-bråket: ”Inte värda makten”

Publicerad

Den som räknat med att S-konflikten i Olofström blåst över har räknat fel. Striden pågår fortfarande med förnyade angrepp mellan de motsatta sidorna.

Nu visar sig förnyat missnöje inom S i Olofström. Efter den långvariga falangstriden tycker Kyrkhults S-förening att Socialdemokraterna just nu inte är värda väljarnas förtroende att styra kommunen.

– Makt bygger på folks förtroende. Vi måste visa att vi är värda det förtroendet igen, säger Håkan Henmyr, kassör i Kyrkhults S-förening.

Är ni inte värda det förtroendet i dag?

– Nej.

Oro för framtiden

Håkan Henmyr är nu orolig för att Socialdemokraternas långvariga splittring i Olofström ska få konsekvenser i nästa val.

– Om vi inte lyckas göra någonting åt detta så tror jag att vi kommer att bli straffade. Väljarna kommer annars att visa vad de tycker om det här. Det kan vi vara säkra på, säger Håkan Henmyr.

Därför föreslår han förändringar som partiet måste göra lokalt i Olofström.

– Vi vill ha en förnyelse där alla kan vara med och mera demokratiskt stå bakom de beslut som fattas. Det kan vara så att en del borde lämna, säger Håkan Henmyr.

”Samla trupperna”

Svaret från Olofströms nya kommunalråd, Morgan Bengtsson, är att han har tagit initiativ till en framtidsgrupp som ska överbrygga motsättningarna mellan grupperna.

– Jag har försökt samla trupperna. Det är infekterat och har varit sedan i våras. Men nu måste vi låta såren få omvårdnad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet