Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Försäkringskassan expanderar – anställer fler i Karlskrona

Publicerad

I samband med att Försäkringskassans IT-kontor i Karlskrona växer, vill nu myndigheten anställa fler medarbetare. Planen är att expandera med 60 nya personer de kommande tre åren.

I dag arbetar över 150 personer på kontoret i Karlskrona med utveckling av IT-stöd – och fler planeras det för att bli.

IT-avdelningen på Försäkringskassan står inför utmaningar och ökade kunskapskrav inom områden som tex brottsbekämpning, utbyte av information mellan myndigheter, ökade tillgänglighetskrav, cybersäkerhet och AI.

– De kommande åren ser vi ett stort kompetens- och rekryteringsbehov och har en ambition att fortsätta att växa med mellan 15-20 medarbetare per år, säger Jörgen Jangenäs, områdeschef för IT i region Syd.

För att utbyta kunskap har Försäkringskassan även utökat sitt regionala samarbete, och har därför anslutit sig till Blue Science Park.

– Det ser vi fram emot, ett samarbete i regionen, säger Jangenäs.

Försäkringskassans IT-verksamhet

Försäkringskassan har en av Sveriges största IT-verksamheter med höga krav på utveckling och drift.

Verksamheten är samhällskritisk och måste fungera dygnet runt årets alla dagar.

Varje dag hanteras utbetalningar på 1,3 miljarder kronor i form av bland annat föräldrapenning, sjukpenning och pensioner.

Försäkringskassan hanterar även driften av IT-system åt flera andra myndigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.