Foto: TT

Efter mässlinglarmet – Ronnebybarns vaccinskydd kan kartläggas

Publicerad

Efter att flera personer i landet har smittats av mässling kan förskoleverksamheten i Ronneby komma att kartläggas. Det för att ta reda på vilket vaccinskydd både personal och barn har.

Efter mässlingsutbrotten i Stockholm vill Utbildningsnämndens 1e vice ordförande Tim Svanberg (C) att utbildningsförvaltningen snabbt kartlägger om det förekommer att barn inom förskolan i Ronneby inte är vaccinerade.

– Det är inte okej att utsätta små barn för risken att bli smittade av exempelvis mässlingen. Vi behöver snabbt ta reda på hur det ser ut i vår verksamhet och om det vistas personer i förskoleverksamheten som inte är vaccinerade, säger Tim Svanberg.

Han menar att det finns en del kommuner som har ett väldigt lågt vaccinationskydd och att utbildningsförvaltningen i Ronneby behöver få en helhetsbild över hur det ser ut i förskoleverksamheten.

Under nämndens sammanträde kommer denna fråga att lyftas och om att genomföra en sådan lägesbild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.