Se Marko Johansson, målvakt i Mjällby AIF, och Christian Järdler, assisterande tränare i Mjällby AIF, berätta om Mjällbys succéstart på Allsvenskan i klippet ovan. Foto: SVT/Lucas Sjögren

Första förlusten på fem matcher – då laddar Mjällby för revansch

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby AIF har stått för en succéstart i Allsvenskan. Första förlusten på fem matcher kom senast mot Varbergs BoIS. Ikväll väntar Örebro SK för ett revanschsuget Mjällby.

– Det är tungt. Det kändes verkligen som en 0-0 match, många långbollar och så en straff i 93:e minuten. Det är tungt som fan, säger Marko Johansson, målvakt i Mjällby, om matchen senast mot Varberg.

Fin säsongsstart

Annars har laget fått en succestart. Efter åtta omgångar har man skrapat ihop 13 poäng. Och för Marko Johansson, som anslöt på lån från Malmö FF inför säsongen har det också börjat bra.

– Jag satt på bänken i de två inledande matcherna. Men sen har gjort det bra när jag har fått chansen och presterat på en hög nivå, säger han.

Även lagets assisterande tränare Christian Järdler är nöjd med starten.

– Vi känner att vi har hittat ett bra sätt att ta oss an de flesta matcherna. Så vi är totalt sett nöjda med starten, säger han.

Örebro borta

Nu väntar Örebro på bortaplan och Marko Johansson vet hur man ska slå laget från Närke.

– Vi ska följa vår matchplan. Följer vi matchplanen och gör det vi ska, har vi en god chans att ta tre poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.