Lars Engstrand, advokat, försvarar den 29-årige affärsmannen. Foto: SVT

Försvaret: Han vågar inte komma hem

Uppdaterad
Publicerad

Den 29-årige affärsmannen nekar till brott och har för avsikt att komma hem till Blekinge igen. Det säger i dag mannens försvarsadvokat Lars Engstrand.

I den omfattande bedrägeriutredning som nu pågår företräds 29-åringen av advokat Lars Engstrand, som också var på plats vid dagens häktningsförhandling i Blekinge tingsrätt.

Enligt Engstrand nekar 29-åringen till alla misstankar och säger att hans klient har för avsikt att medverka i utredningen.

– Men det har som bekant hänt saker här i stan som gör att han just nu känner sig hotad. Han är rädd för att komma hem, säger Lars Engstrand.

Kommer han att återvända till Sverige?

– Ja, det gör han säkert så småningom.

Lars Engström, som står i kontakt med affärsmannen, var besviken över tingsrättens besked i dag och överväger nu att överklaga häktningsbeslutet till hovrätten.

För vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors väntar närmast ett intensivt utredningsarbete där hon i ett första skede ska skicka ut en europeisk arresteringsorder för att söka affärsmannen utomlands.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge tros mannen befinna sig i södra Spanien.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet