Foto av en video som Henrik Schyffert lagt upp på sociala medier efter flygfärden. Foto: SVT

Försvaret om Schyfferts Jas-tur – bra reklam

Uppdaterad
Publicerad

Försvaret JO-anmäldes av en privatperson efter att komikern Henrik Schyffert fick flyga i ett JAS 39 Gripen-plan. Nu har försvaret lämnat ett yttrande till Justitieombudsmannen – ”god medial effekt”.

Komikern Henrik Schyfferts en timmes långa flygtur i ett JAS 39 Gripen-plan från Skaraborgs flygflottilj F 7 JO-anmäldes tidigare i år av en privatperson. Försvaret har nu kommit med ett svar till Justitieombudsmannen (JO). Enligt försvaret var beslutet att låta komikern flyga ”väl avvägt och motiverades av en god medial effekt” för att nå fler ungdomar, skriver nyhetsbyrån Siren.

Film delad 150.000 gånger

Henrik Schyfferts film från flygningen delades på sociala medier 150.000 gånger. Hans pappa var fältflygare på F 17 i Ronneby och komikern att det var en pojkdröm som gick i uppfyllelse.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.