Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT var på plats när en övning genomfördes i Ronneby på onsdagen. Foto: SVT/Jennifer Alm

Försvarsmakten övar i Blekinge – här kan du bli stoppad i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

De närmaste dagarna kan den som kör bil i östra Blekinge komma att bli stoppad av Försvarsmakten. Just nu pågår nämligen en militär trafikpostutbildning runt om i länet.

Under tre dagar, med start på onsdagen, genomför helikopterskvadronen i Ronneby en trafikpostutbildning med deltagare från Helikopterflottiljen, Blekinge Flygflottilj och Skaraborgs Flygflottilj.

– Totalt utbildas 15 trafikposter. Vi försöker att sprida och bredda den här kunskapen. Försvarsmakten växer och vi ser behovet av att kunna stänga av och planera trafik, säger Peter Forslund, stabschef vid tredje helikopterskvadronen.

”Ta det lugnt”

Delar av utbildningen genomförs ute i trafiken i Blekinge, där korsningar, utfarter mot större vägar och rondeller kan bli tillfälliga spelplatser för de militära övningarna.

– Om man möter oss ska man bara ta det lugnt och var uppmärksam på de tecken och signaler som ges, säger Peter Forslund.

Onsdag eftermiddag/kväll: Vid rondellen och bron vid järnvägsstationen i Ronneby.

Torsdag förmiddag: Vid ubåtsrondellen vid infarten till Karlskrona.

Torsdag eftermiddag: I Karlskrona centrum vid polisen.

Fredag förmiddag: Vid påfarten på E22 vid Viggenområdet i Ronneby.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer