Foto: TT

Blekingar kan få vänta till söndag på strömmen

Uppdaterad
Publicerad

Närmare 1.500 hushåll i Blekinge saknar fortfarande ström efter stormen. Och prognosen är dyster.

Över 1000 av Eons kunder är fortsatt strömlösa. Några har åtgårdats men flera strömavbrott har tillkommit, många av dem i Karlshamns kommun.

– Det är inte ovanligt att det tillkommer nya strömavbrott, säger Eons kommunikationschef Torbjörn Larsson. Det finns träd som faller först efter ett par dagar vid en sådan här storm.

Ovädret Gorm

Och prognoserna för när det kan vara löst flyttas nu fram på nytt.

– En del kunder kommer nog att få vänta till lördag eller söndag, tror Torbörn Larsson.

I hårt drabbade Hallabro, norr om Ronneby, fick en del av Kraftringens kunder tillbaka strömmen under onsdagen. Men i t ex Långasjömåla kommer man inte att kunna hitta en lösning förrän mot sluitet av veckan.

Ronneby kommun öppnade under dagen brandstationen i Hallabro, dit allmänheten kan gå för att ladda batterier och använda duschar.

Samhället Möljeryd utanför Ronneby är fortfarande utan kommunalt vatten, på grund av strömavbrotten. En vattentank ska vara placerad vid skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ovädret Gorm

Mer i ämnet