Foto: Johan Nilsson/TT

Förtroendet för polisen i Blekinge sjunker

Publicerad

Bara 44 procent av alla blekingar har förtroende för hur polisen sköter sitt arbete. Det är den lägsta siffran i hela landet och tio procent under rikssnittet.

Färsk statistik från Brottsförebyggande rådets, BRÅ, visar att blekingar har minst förtroende för polisens och deras sätt att bedriva sitt arbete på. I dag tycker bara 44 procent att polisen sköter sitt arbete och det är en förtroendeminskning på 25 procent på bara två år.

Blekingarna har också landets lägsta förtroende för åklagarnas sätt att bedriva sitt arbete på. Även förtroendet för rättsväsendet i sin helhet är lägst i landet i Blekinge.

Förtroendet har minskat i hela landet för rättsväsendet från 2015 och är enligt 2017 års mätresultat tillbaka på ungefär samma nivå som när mätningarna inleddes 2006.

BRÅ skriver i sin rapport: ”Om de senaste två årens minskning är början på en ny trend är ännu för tidigt att säga.”

Först med att rapportera om denna nyheten var P4 Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.