Fortsatt hopp för integrationsprojekt

Uppdaterad
Publicerad

I dag hölls ett krismöte om finansieringen för integrationsprojektet ”Hälsa för alla” efter nedläggningshotet.

– Fokus låg på rätt saker och jag känner mig positiv efter mötet, säger projektledaren.

Under måndagen hölls ett möte mellan landstinget Blekinge, Blekinge idrottsförbund och projektledningen för ”Hälsa för alla”. Projektet har givit nyanlända vuxna möjlighet till idrott och hälsa på schemat.

– Jag känner mig positiv nu. Sedan finns det en verklighet och vi får se hur beslutet blir, men jag tror att vi kommer att kunna driva det här projektet i hamn, säger Henrik Lövgren på Blekinge Integrationscenter som är projektledare för ”Hälsa för alla”.

– På mötet låg fokus på framtiden, fortsätter han.

Behövs 700 000 kronor

Det var i förra veckan som SVT Nyheter Blekinge berättade om hur brist på finansiering hotar det tidigare prisade projektet ”Hälsa för alla” och hur det krävs drygt 700 000 kronor för att kunna fortsätta, en summa som projektledningen ansökt om stöd för hos landstinget Blekinge.

Det socialdemokratiska landstingsrådet Kalle Sandström sa då att det beslutsunderlag man fått av projektledningen inte räckte till för att fatta något beslut och att det var oklart om man kommer att forsätta stötta projektet ekonomiskt.

LÄS MER: De idrottar sig in i svenska samhället

I dag hölls därför ett krismöte med möjlighet för projektledningen att ge landstinget ett bättre underlag.

– Jag känner nu trygghet i att landstinget har fått den information som de behöver för att kunna fatta ett beslut, säger Henrik Lövgren.

SVT Nyheter Blekinge har sökt landstingsrådet Kalle Sandström (S) för en kommentar, men utan resultat.

Frågan om finansieringen kommer att tas upp i landstingets arbetsutskott den 28 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.