Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ersättningsbussar trafikerar sträckan Emmaboda – Karlskrona, vilket innebär att det tar längre tid att resa norrut. Spela klippet för att höra vilka utmaningar som möter resenärerna. Foto: Karin Karltun/SVT

Fortsatt stopp för Krösatågen – risk att missa tågbyten norrut

Publicerad

Det har varit stopp i tågtrafiken mellan Karlskrona och Emmaboda sedan i fredags och än finns ingen prognos när tågen kan tänkas gå igen. Något som ställer till det för resenärer som ska resa norrut.

Jan Westerberg ska åka hem till Stockholm efter att ha hälsat på barnbarnen i Karlskrona.

– Vi fick ett mejl om att tågen var inställda även idag, så vi har fått åka in tidigare för att ta bussen, säger han.

Sedan i fredags går det endast att resa med buss mellan Emmaboda och Karlskrona, det efter att sex Krösatåg fått skador på hjulen. Och det här innebär en längre restid för resenärer som ska ta sig norrut.

– Man vet inte riktigt vilka tider som man måste passa, så vi får se om vi kommer hem i tid, säger Jan Westerberg.

Felsökning pågår

Exakt hur hjulen har skadats är ännu inte klarlagt och Trafikverket har felsökt sträckan under helgen.

– Nu är vårt trafikföretag SJ ute och synar över banan igen för att se om man kan lokalisera felet och se vad man kan göra åt det, säger Jakob Emander som är trafikchef på Blekingetrafiken.

Under tisdagsförmiddagen hoppas bolagen kunna ha en bild över vad som är fel och hur lång tid det kommer ta att åtgärda.

Var ska man som resenär vända sig för att få information?

– Det ligger ute på vår hemsida blekingetrafiken.se och då behöver man gå in där och läsa över senast uppdaterad information.

Spela klippet för att höra hur han tror att skadorna uppkommit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.