Stående från vänster: Elin Olausson, Alice Gullin, Ellen Lindqvist, Nanna Dahl, Alva Karlsson, Thuva Holgersson. Sittande från vänster: Lone Strenius, Jannie Strågegård, Manda Strågegård, Agnes Medin, Ida Kummel, Elin Andersson, Nea Berg. Foto: SVT

Fotbollstjejer i Rödeby i SM-slutspel till helgen

Publicerad

Rödeby AIF:s 03:or har lyckats kvalificera sig till SM-slutspel i inomhusfotboll som hålls i Helsingborg i helgen. Nu är de ett av åtta lag som ska göra upp om finalplatsen.

– Det känns jättebra och det är ganska coolt ändå, säger målvakten Agnes Medin.

Det var för två veckor sedan i Jönköping som ungdomslaget Rödeby AIF mötte förhandsfavoriten BK Höllviken och vann med 5-0. Detta gjorde att laget kvalificerade sig till SM-slutsel som ett av åtta lag i hela landet och det enda laget från Södra Sverige.

– Det har blivit väldigt uppmärksammat. Vi är en liten klubb jämfört med de stora i Sverige så det är väldigt stort att kunna komma till ett finalspel i inomhusfotboll, säger Mats Mattisson.

Har utvecklats snabbt

Det är inomhusfotboll i mindre sal, futsal, som tjejerna spelar och Mats Mattisson som tränat laget i sex år, sedan tjejerna var nio år, har sett hur de har utvecklats.

– De har haft en jättebra utveckling framförallt det sista året och inomhus är de riktigt bra på att spela fotboll, säger Mats Mattisson.

Rödeby AIF kommer under helgen att möta Hammarby, Lerum och Luleå och två av lagen går sedan vidare till finalspel på söndagen.

Vilka tror ni blir svårast att vinna över?

– Det är nog Hammarby, det kommer nog bli tufft men det är kul, säger Agnes Medin.

Influensa i laget

Men laget har inte bara haft medgång den senaste tiden. Flera av spelarna har de senaste veckorna varit sjuka.

– Vi har haft några veckor med influensa som har härjat i laget men vi hoppas att alla ska få vara friska, säger Mats Mattisson.

Spelarna själva tror att de har bra chanser att ta sig till SM-final.

– Alla har viljan så jag tror vi kommer komma långt, säger Lone Adolfsson Strenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.