Från och med den 15 december har Blekingetrafiken ett nytt biljettsystem. Foto: SVT

Från och med nu – nytt biljettsystem i Blekinge

Publicerad

Från den 15 december 2019 gäller nya biljetter, nya rabatter och nya priser för kollektivtrafiken i Blekinge.

Från och med i dag, söndag, använder sig Blekingetrafiken av ett nytt biljettsystem. Apparna Reseplaneraren och Snabbiljetten tas bort. Nu ska du endast använda dig av appen Blekingetrafiken. Genom den får barn, ungdomar, studenter och seniorer rabatt oavsett biljettyp.

Att resa utan app

Vill man, eller kan inte använda sig av Blekingetrafikens app, så kan man inom Blekinge fortfarande resa med det röda resekortet med reskassa.

– Det gamla biljettsystemet hänger kvar till den sista februari, säger Anna Claesson, marknads- och försäljningschef på Blekingetrafiken.

Det är alltså ingen brådska att göra sig av med sitt resekort. Men under 2020 kommer det att ersättas med ett nytt, grönt kort som laddas med biljetter istället för pengar.

Att resa utanför Blekinge

Från och med i dag kan du även köpa biljett till och från Skåne, Köpenhamn, Kalmar och Kronoberg genom appen Blekingetrafiken.

Men för resor över länsgränserna utan app är det vanligt betalkort som gäller. Det röda resekortet är endast giltigt för resor inom Blekinge.

Så småningom kommer de nuvarande biljettautomaterna att bytas ut till nya. Anledningen till att man lämnar det gamla biljettsystemet är för att det är omodernt.

– Vi måste byta ut det. Det har hållit länge nu, men det har börjat att rasa, säger Anna Claesson.

Anna Claesson, marknads- och försäljningschef på Blekingetrafiken, berättar om det nya biljettsystemet. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Detta försvinner

Från och med i dag, söndag, använder sig Blekingetrafiken av ett nytt biljettsystem. Då gäller inte längre:

Resekortet period Fritid 30 dagar

Resekortet period Flex 20 dagar

Resekortet period Student

Biljetten Duo/familj

Apparna Reseplaneraren och Snabbiljetten

Serviceavgiften ombord på buss

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.