Frej Larsson och Joy M'Batha. Foto: TT

Frej Larsson och Joy M'Batha gör EM-låt

Uppdaterad
Publicerad

Kändiskavalkad när videon till ”Mitt team” släpps.

Frej Larsson från Ronneby ligger bakom den officiella EM-låten för svenska herrlandslaget i fotboll, tillsammans med rapparen Joy M'Batha från Malmö. Låten heter ”Mitt team” och släpptes tillsammans med videon inatt.

Hyllas av Zlatan

Duon fick i uppdrag av Max Martin att spela in låten efter att en tidigare version spelats upp för – och ratats av – Zlatan Ibrahimovic. Att den svenske lagkaptenen omedelbart gillade den senare versionen beskriver Joy M'Batha som ”en dröm”.

– Det jag kände var mest så här: om Zlatan säger att min musik är bra, så är den fucking bra, säger hon till SVT.

I ett videoklipp publicerat av Svenska fotbollförbundet i onsdags hyllar han låten till skyarna. Ibrahimovic säger bland annat att ”låten har redan vunnit EM, nu ska vi vinna EM”.

”Tror alla är hemligt kära i Zlatan”

I videon till ”Mitt team” turas en kavalkad av mer och mindre kända svenskar om att uttala orden. Däribland Blekingebördiga Carolina Klüft och bandet Billie the Vision and the Dancers. Och givetvis – Zlatan själv.

Hur fick ni alla att ställa upp?

– Det undrar jag med! Jag tror att alla är hemligt kära i Zlatan, och då tackar man inte nej till att vara med, säger Joy M'Batha.

Frej Larsson är tidigare känd från grupperna Maskinen, Slagsmålsklubben och Far & Son. Joy M'Batha är känd för singeln ”Kattliv” och för samarbeten med en rad artister, bland annat just Maskinen. SVT har sökt Frej Larsson.

Sedan tidigare är det klart att Zara Larsson och David Guetta står för den officiella låten för fotbolls-EM i Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.