Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Henrik Friberg

Frustration hos kryssningspassagerare: ”Får inte veta någonting”

Uppdaterad
Publicerad

Passagerarna ombord på Ocean Majesty, som fastnat i Karlskrona, börjar bli mer och mer frustrerade. De är nu starkt kritiska mot rederiet och hur de hanterar händelsen.

– Vi får inte veta någonting. Alla är jätteupprörda, säger Gochen Wolff, passagerare.

Fartyget anlände till Karlskrona i tisdags morgon och skulle lämna samma kväll för Kalmar. I dag skulle de ha varit i Visby och i morgon skulle det anlöpt Norrköping – men de är fortfarande fast i Handelshamnen i Karlskrona.

Anledningen är att Transportstyrelsen vid en rutinmässig kontroll upptäckte så många säkerhetsbrister att fartyget belades med nyttjandeförbud. Något BLT var först med att berätta.

– Vi får inte veta någonting. De sa att det var problem med en motor, men den ska vara åtgärdad. Sedan skulle det vara några andra saker, men vi får inte veta någonting. Det senaste nu är att de säger att vi måste vara tillbaka ikväll för att det eventuellt ska åka då, men det tror jag inte, säger Gochen Wolff, passagerare.

Fartyget lade ut från Kiel och ombord finns runt 400 främst tyska passagerare.

”Reservdelar är på väg”

Karlskronas hamnchef, Ola Gren, beskriver det hela som en ”olustig situation” och nämner att inte heller de får veta särskilt mycket om vad som händer.

– Det vi har fått till oss senast är att det är olika reservdelar på väg från flera olika platser, inte bara Sverige. Först när de kommer fram och installerats kan fartyget lämna, men det ser inte ut som att det blir i dag heller, säger Ola Gren, hamnchef på Karlskrona kommun.

SVT Nyheter Blekinge söker fartygets ägare för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.