Foto: SVT

Fullmäktige ställs in i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Nästa måndag skulle Sölvesborgs kommunfullmäktige ha sitt marssammanträde, men så blir det inte. Det är coronautbrottet som ligger bakom beslutet att ställa in. Borgmästare och fullmäktiges ordförande Arne Bogren (M) tror att fler kommuner härmar efter.

Den 23 mars väntades Sölvesborgs kommun ha sitt nästa sammanträde för fullmäktige, men det ställs in på grund av coronaviruset. Därmed blir Sölvesborg första kommunen i länet att ställa in ett sammanträde med anledning av smittan, vilket BLT var först med att uppmärksamma.

Inga beslut som blir lidande

Fullmäktiges ordförande och Sölvesborgs borgmästare, Arne Bogren (M), säger att det inte är några viktiga beslut som blir lidande av detta beslut.

– Det handlar inte om några beslut så vi inte kan skjuta på dem. Alla beslut är klart viktiga men det är ingen panik. Skulle det vara något så löser vi det, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Bogren uppmanar till sunt förnuft.

– Varje nämnd och varje enskild individ får ta sitt eget beslut om det är lämpligt att avstå från möten, säger han.

”Fler hänger på”

Arne Bogren (M).

Beslutet att ställa in fullmäktiges sammanträde togs i fredags, där samtliga var eniga om att vara återhållssamma med möten är en god åtgärd för säkerheten i arbetet mot coronaviruset.

Arne Bogren (M) tror att det kan fattas liknande mötesbeslut i andra kommuner.

– Det är nog fler som hänger på. Och vi kommer ha ett extra möte med arbetsutskottet imorgon, där bestäms säkert ännu mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer