Polisen har den gångna veckan åter dykt i Jedenryds stenbott och gjorde då fynd, som kan ha koppling till den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand. Foto: Guido Hildebrand

Fynd i stenbrott kan ha koppling till försvunne Lelle Hildebrand

Uppdaterad
Publicerad

Då nya dykningar gjordes i Jedenryds stenbrott utanför Kristianstad, gjorde polisen fynd som kan ha samband med den försvunne turnéledaren Lelle Hildebrand. 

– Fynden kan ha med Lelle att göra. Men de behöver absolut inte ha det, säger Bo Lunqvist, chef för polisens kalla fall-grupp. 

Lelle Hildebrand försvann för 20 år sedan efter en spelning med gruppen Hammerfall i Sölvesborg.  

Inga detaljer

I polisutredningen, som pågår fortfarande, har man flera gånger dykt i det gamla stenbrottet i Jedenryd. Under den senaste veckan gjordes alltså fynd, vilket P4 Blekinge var först med att berätta. Men Bo Lundqvist vill inte gå in på några detaljer. 

– Jag varken kan eller vill säga vad det är vi hittat.  Nu ska vi se om det har med Lelles försvinnande och förmodade mord att göra, säger Bo Lundqvist till SVT Nyheter. 

Tidigast om två veckor kommer polisen att ha svar på frågan. 

Testa ny teknik

I den fortsatta polisutredningen ska kalla fall-gruppen även ta hjälp av forskare vid Lunds universitet. 

– Vi kommer att analysera vattenprover för att se om man kan hitta mänsklig förekomst i vattnet. Tekniken används när det gäller det marina livet och kartläggningen av fisk. Nu ska vi se om den går att applicera på människor, säger Bo Lundqvist.

– Fynden kan ha med Lelle att göra. Men de behöver absolut inte ha det, säger Bo Lundqvist, chef för polisens kalla fall-grupp. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.