Fyra anhållna misstänkta för dubbla mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En skadad man hittades i en lägenhet i Lyckeby efter ett bråk sent på onsdagskvällen. Mannen anträffades med stick- och skärskador och fördes med ambulans till sjukhus. Ytterligare en man har nu också anmält att även han fått skärskador vid bråket.

Polisen har anhållit fyra personer misstänkta för mordförsök.

Händelsen rubriceras i nuläget som mordförsök. En man i 30-årsåldern fick föras i ambulans till sjukhus efter att han anträffats i den aktuella lägenheten.

– Han var livshotande skadad, men nu ska han vara okej, säger åklagare Malin Niklasson till SVT.

Fyra män i 30-35-årsåldern har kunnat gripas, och senare anhållits, misstänkta för brott i samband med händelsen.

Ytterligare en skadad

Under torsdagsmorgonen framkom att en av de anhållna också blivit attackerad.

– Ytterligare en person har gjort en anmälan att han befunnit sig i den här bostaden, och att han har fått en skada av en person som har utsatt honom för våld med stickande eller skärande vapen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Inte heller han ska vara allvarligt skadad. Utredningsarbetet går nu vidare.

– Förhör ska nu hållas med både målsägande och de misstänkta, för första gången ihop med försvarare, säger Malin Niklasson.

– Det är väldigt svårt att reda ut vem som gjort vad i nuläget, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.