Foto: SVT

Gäststuga sattes i brand – trio frikänns från mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

En 16-åring och två män i 20-årsåldern som misstänktes för att ha anlagt en brand i en gäststuga i Jämjö frias från mordbrand. Enligt Blekinge tingsrätt finns det inte tillräckligt med bevis för att fastställa att det var trion som satte eld på stugan.

I oktober förra året larmades räddningstjänsten till en brand i en gäststuga i Jämjö i Karlskrona kommun. Två män och en 16-åring åtalades senare för mordbrand och åklagaren menade att de i samförstånd satte eld på huset.

På en övervakningsfilm syns männen köpa tändvätska och bensin av samma slag som hittades på brottsplatsen. Trion har bekräftat att de befunnit sig i Jämjö den aktuella dagen, men nekar till att de anlagt branden.

Inte tillräcklig bevisning

Enligt tingsrätten kan det i teorin vara fråga om alternativa gärningspersoner och alla tre frias därför från mordbrand. Rätten bedömer att det inte är ställt utom rimligt tvivel att det är de tre männen som begått gärningen.

16-åringen döms däremot för ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen och våldsamt motstånd för en händelse tidigare förra året.

En av de andra männen döms också för ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.