”Gay, straight eller mittemellan?”

Uppdaterad
Publicerad

”Gay, straight eller mittemellan?” – det är namnet på den bok som Oskar Sternulf från Karlskrona nu ger ut. Boken belyser fördomar kring HBTQ-personer.

– Jag vaknar ju inte upp varje morgon och tänker ”Shit vad jag är bisexuell”. Nu ska jag gå in i mitt bisexuella kök och bre mig en bisexuell macka. Jag vill få bort de fördomar som finns, säger Oskar Sternulf.

Han är musikalartist och skådespelare och har uppträtt med sin föreställning ”Komma ut” över 230 gånger.

”Frågor om homosexuella kläder”

Efter föreställningarna har han fått många frågor – och det är anledningen till att han nu väljer att ge ut en bok.

– Det kan handla om huruvida det finns homosexuella kläder eller en fråga om när det är rätt tid att komma ut. Boken mixar de mer allvarliga frågorna med frågor som man kan krossa fördomar med, säger Oskar Sternulf.

Boken lanseras  på onsdag och förhoppningen är att den ska få folk att tänka en extra gång.

– Dels tänka att ”Oj, har jag själv haft de här fördomarna? Jag ska faktiskt tänka ett extra varv”. Sedan hoppas jag så klart också att folk ska kunna höra av sig till mig och säga att tack vare boken så vågade jag komma ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer