Bild från sommarens prideparad genom Karlskrona. Foto: Linda Krupke/SVT

Pridetåg stördes av man som gjorde nazistgester – omhändertogs av polis

Uppdaterad
Publicerad

En man har omhändertagits efter att han mitt under prideparaden i Karlskrona gjorde nazistgester mot paraden. Polis som var på plats kunde snabbt omhänderta honom.

När prideparaden tågade fram genom Karlskrona gjorde en man nazistgester mot tåget. SVT:s medarbetare som var på plats såg när polisen sprang fram för att omhänderta mannen.

– Det jag vet är att en man är omhändertagen och nu är överlämnad till sjukvården. I nuläget finns ingen brottsmisstanke, men det kan komma att bli hets mot folkgrupp, säger Patrik Fors polisens presstalesperson.

SVT Nyheter Blekinge har pratat med en arrangör som säger att mannen var väldigt aggressiv.

– Det var bra att polisen kunde ingripa direkt. Men det jag känner är att det var väldigt skönt att det gick bra, han var väldigt aggressiv. Tråkigt att vi var tvungna att stanna, säger Sophia Ahlin arrangör för Karlskrona Pride.

Några personer ska ha blivit skärrade av händelsen och gått undan från paraden.

– Det är väldigt läskigt när någon som är aggressiv kommer så nära paraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.