Foto: TT

Gjorde omkörning – med 3,3 promille

Uppdaterad
Publicerad

Den 47-årige föraren i Karlskrona var kraftigt berusad och försökte köra om två husbilar när han krockade med ett mötande fordon. I dag åtalades mannen som satt sig bakom ratten med över tre promille alkohol i blodet.

47-åringen uppger i förhör att han varken kan erkänna eller förneka händelsen eftersom han inte minns att han kört bilen. Händelsen inträffade i juni i år på en landsväg utanför Karlskrona. En familj uppmärksammade hur 47-åringen i hög hastighet påbörjade en omkörning av två husbilar – och de lyckades inte väja för den mötande bilen.

När polis kom till platsen uppträdde föraren berusad och ett prov visade att han hade 3,3 promille i blodet. I förhör har han inte kunnat uppge hur mycket eller vad han druckit, men medger att han har alkoholproblem för vilka han nu fått behandling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.