I männens bil hittades totalt 63 400 narkotikaklassade tabletter i 634 stycken burkar som gömts på olika ställen. Foto: Tullverket/polisens förundersökning

Gömde 63 000 tabletter i bilen – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två män stoppades vid Stillerydshamnen i Karlshamn med 63 400 narkotikaklassade tabletter gömda i olika utrymmen i bilen.

Nu döms de två männen till fyra års fängelse för grov narkotikasmuggling vid Blekinge tingsrätt.

I slutet av januari i år stoppades de två männen av tullen i Stillerydshamnen i Karlshamn efter att en tullinspektör fattat misstankar mot männen. 

I bilen hittades då 63 400 tabletter innehållande klonazepam, som är narkotikaklassat. Tabletterna var gömda i balkar, tak, stolar och i ett specialtillverkat utrymme innanför bilens stötfångare.

Totalt hittades 634 stycken burkar i bilen.

Tabletterna hittades gömda på olika ställen i bilen bland annat bakom ryggstödet. Foto: Tullverket/polisens förundersökning

Får fängelsestraff

Männen, som är 35 och 27 år, greps och åtalades senare misstänkta för grov narkotikasmuggling.

Nu döms de till fyra års fängelse och utvisning i tio år vid Blekinge tingsrätt. Brottet bedöms som grovt på grund av den stora mängd narkotika som försökt införas.

Som bevis finns bland annat bilder, fingeravtryck, övervakningsfilmer och telefonuppkopplingar.

Den 27-årige mannen har erkänt gärningen men hävdar att smugglingen inte ingår i en större omfattning av utövad brottslighet.

Den 35-årige mannen förnekar brott.

De två männen har även kunnat kopplas till en man som greps i Norge med 75 000 likadana narkotikaklassade tabletter gömda i en personbil.

Bakom stötdämparen i ett specialbyggt utrymme hittades 142 burkar med narkotikaklassade tabletter. Foto: Tullverket/polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.