Hela händelseförloppet fastnade på mackens övervakningskamera, vars bilder blivit en del i förundersökningen. Foto: Polisens förundersökning

Grov misshandel på mack i Karlskrona – två unga män åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Två yngre män misshandlades grovt på en mack i Karlskrona en kväll i september. Nu åtalas två bröder, 18 och 16 år gamla, misstänkta för brottet.

Slagsmålet uppstod sent en fredagskväll på macken i Karlskrona. Två bröder, som är 18 och 16 år gamla, ska ha gett sig på två andra män i ung ålder.

De ska kommit till platsen med bil och direkt hoppat på en för dem okänd pojke. Enligt stämningsansökan har de båda slagit och sparkat mot pojkens huvud och kropp, även när han legat på marken.

”Hoppade på mig direkt”

Enligt polisens fotografier efter händelsen fick pojken en stor blåtira för ena ögat, samt flera sårskador i både ansiktet och på kroppen.

”De bara hoppade på mig direkt. De bara slår allt vad de har i ansiktet”, säger pojken i förhör.

Åklagaren skriver att brottet bör bedömas som grovt då bröderna visat särskild hänsynslöshet och råhet, genom att oprovocerat attackera honom.

Brödernas förklaring till händelsen är att de fick ett telefonsamtal om att deras släkting knivhotades på platsen.

Förnekar brott

16-åringen åtalas också för att ha slagit ytterligare en yngre man som också befann sig vid macken. Slaget ska ha varit så pass hårt mot huvudet att denne fallit till marken. Mannen uppger i förhör att han gömde sig bakom kassan inne på macken.

De misstänkta männen greps senare samma kväll och 18-åringen har suttit häktad sedan mitten av september. 16-åringen har frigivits och socialtjänsten är inkopplad på grund av pojkens unga ålder.

Den äldre brodern erkänner misshandel, men inte att den varit grov. Den yngre brodern nekar till brott och säger i förhör att han inte varit på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.