Grovt våldsbrott i Sölvesborg – polisen söker vittnen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern vårdas för allvarliga skador efter att ha utsatts för grovt våld i Sölvesborg under natten till tisdag. Ärendet utreds som mordförsök.

– Det har använts något typ av tillhygge, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på polisen.

Han vill inte gå in på vad för typ av tillhygge det kan röra sig om, men kan konstatera att det inte är ett skjutvapen.

– Det har varit ett bråk i en fastighet och i samband med det har en man blivit utsatt för detta, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på polisen.

Brottet ska ha skett i ett trapphus i ett flerfamiljshus. Klockan 05.15 säger Magnus Lefèvre att polisen inte kunnat höra mannen ännu.

– Vi har inte kunnat höra den skadade personen eftersom han är under vård.

Flera gärningspersoner

Polisen söker nu vittnen till händelsen, som ska ha inträffat vid 01-tiden.

– Det ska vara flera gärningspersoner, men hur många kan jag inte säga.

Ett område har spärrats av och tekniker kallats till platsen. Vid 05.15-tiden är ingen person frihetsberövad, men flera personer har hörts.

– Platsen är fortfarande avspärrad och tekniker är på ingång, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på polisen i region Syd.

I nuläget vill polisen inte gå ut med om de inblandade har någon koppling till varandra. Man slår samtidigt fast att det i finns någon förhöjd hotbild mot någon utomstående kopplat till nattens händelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.