Grundsärskolor stängs i Karlskrona på grund av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Grundsärskolan på Lyckeby kunskapscentrum, Spandelstorpskolan och Solbackaskolan stängs under två veckor. Det är på inrådan av smittskyddsläkare Bengt Wittesjö, skriver Karlskrona kommun i ett pressmeddelande.

Stängningen sker från och med måndag den 16 november och berör cirka 80 elever.

”Bättre att ta till extra”

Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö säger till SVT att sjukfrånvaron bland personalen var oroväckande stor och många väntade på provresultat efter att ha testat sig för covid-19.

– Många har symptom och istället för att vänta på provsvaren gav jag rådet att stänga ned, bland annat med tanke på den lärartäthet som finns i verksamheten, säger Bengt Wittesjö.

– Det är bättre att ta till extra i början.

Bekräftad covid-19

Tre ur personalen bekräftats vara smittade med covid-19 och sjukfrånvaron är hög. Det finns i nuläget ingen kännedom om smittan spridit sig till elever.

− För att undvika smittspridning och i enlighet med regionens smittskyddsläkare tar vi beslutet att stänga samtliga grundsärskolans enheter. Vi måste ta det här på allvar och vara rädda om varandra, skriver kunskapsnämndens ordförande Håkan Eriksson på kommunens hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer